Logo

Belépés Regisztráció

Kérdésed van? Nézz körül!

Örülök, hogy eljutottál idáig és olvasod ezeket a sorokat, mert ez azt jelenti, hogy már megszületett Benned az érdeklődés. Fontos azonban megismerned az oldal működésének szabályozását részleteiben is, ezért kérlek, szánj időt arra, hogy alaposan áttanulmányozd a honlap alján elérhető Adatvédelmi nyilatkozatot, valamint a Felhasználási feltételeket. Természetesen néhány alapvető kérdést itt is összegyűjtöttünk számodra a könnyebb eligazodás érdekében.
Ha nem találsz a kérdésedre választ, írj nekünk üzenetet.

Célszerűen legalább 5Mbps sávszélességű internetkapcsolat ajánlott az élő edzések streameléséhez, de az internetkapcsolat sebessége és minősége, illetve a használt eszköz teljesítménye jelentősen befolyásolhatja a felhasználói élményt (720p/HD streaminghez is legalább 1,5-2 Mbps internet sebesség szükséges).

Lehetőség szerint a Chrome, Safari, vagy Firefox böngészők egyikét válaszd és győződj meg róla, hogy a használt böngésző legfrissebb verziója fut az eszközödön.

Ha mobil eszközről követed a streamet, lehetőség szerint csatlakozz Wi-fi hálózathoz a mobilhálózatok használata helyett és ne privát böngészési módban nyisd meg a lejátszót.

A különböző gyártók által használt más és más böngészők miatt ezen a téren meglehetősen nagy "összevisszaság" uralkodik. Bizonyos gyártók bizonyos böngészőiben működnek az ilyen típusú honlapok, de nem mindig és nem mindenhol sajnos. Ez gyártónként jelentős eltéréseket mutathat és a tendencia egyelőre nem az egységes megoldások irányába mutat. Ennek megfelelően laptopról, számítógépről HDMI kábellel történő jeltovábbítás természetesen működik, de leginkább az okos mobiltelefonról és/vagy tabletről lehetséges tükrözést szoktuk javasolni az okostelevíziókra történő jeltovábbításhoz. Ezzel a tükrözéses módszerrel tökéletes HD képet kaphatunk a mobileszköz horizontális helyzetbe fordításával (és a mobileszközön a videólejátszó teljes képernyős módba kapcsolásával).

Alapvetően az android alapú rendszereknél (pl. Samsung) a Smart View biztosítja a készülékről történő tükrözést, míg Apple termékek esetében az AirPlay képes ezt a tükrözést megvalósítani. Alább néhány hivatkozás, amelyek további részletes segítséget adnak a beállításokban:

LG Smart TV-re android rendszerű mobileszközről: https://www.lg.com/hu/tamogatas/smart-share

LG Smart TV-re iOs (Apple) rendszerű mobileszközről: https://www.lg.com/hu/az-lg/sajtokozlemenyek/az-lg-a-vilagon-elsokent-teszi-elerhetove-televizioin-az-apple-homekit-keretrendszert

Samsung Smart TV-re android rendszerű mobileszközről: https://www.samsung.com/hu/support/tv-audio-video/tv-hozzaadasa-a-smartthings-alkalmazashoz/

Samsung Smart TV-re iOs (Apple) rendszerű mobileszközről: https://apps.apple.com/hu/app/video-tv-cast-samsung-tv/id973895042?l=hu

Leleményes felhasználóink visszajelzése alapján kiváló app lehet erre a célra a "Web Video Caster", amely benne van az LG Storeban is és az androidos tv is támogatja, felismeri. Érdemes tenni vele egy próbát.

Ugyancsak kiváló eredmény érhető el Chromecast köztes eszköz beiktatásával. A legújabb Google Chromecast 3 HDMI Media Player Stick eszköz segítségével gyorsan és egyszerűen továbbítható a hozzáférés: https://support.google.com/stadia/answer/2998456?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=hu

(2021. áprilisában a Chromecast 3-as eszköz kb. 10-15e Ft-os áron elérhető már.)  Természetesen megfelelő minőségű hálózaton igen, de fontos tudni, hogy a szolgáltatás igénybevétele meglehetősen nagy adatforgalommal jár együtt. Mobilkapcsolaton keresztül történő folyamatos felhasználás előtt mindenképp érdemes lehet a szolgáltatóval egyeztetni az előfizetésedhez kapcsolódó adatforgalmazási paraméterek pontosítása érdekében.

A hang- és képminőséget érintő problémákat legtöbbször a gyenge szélessávú internetkapcsolat okozza. Ennek több oka lehet. Ha routert használsz otthon, és a probléma nem szűnik meg, húzd ki a hálózatból a routert néhány percre, majd csatlakoztasd újra. Időnként a routernek csak újraindításra van szüksége. Megpróbálkozhatsz azzal is, hogy wifiről kábelcsatlakozásra váltasz, leállítod az egyéb internetes alkalmazásokat, illetve frissíted a böngésződet.

1. Kérjük, első lépésként ellenőrizd, hogy rendelkezel-e megfelelő internetkapcsolattal. 720p/HD streamhez 1.5-2 Mbps sebességű internetkapcsolat szükséges.

2. Amennyiben a lejátszó nem tölt be, kérjük, frissítsd böngésződet. Minden esetben azt javasoljuk, hogy Firefox, Chrome vagy Safari böngészőben nyisd meg a weboldalt.

3. Ellenőrizd a processzor terheltségét. Azt javasoljuk, hogy más programot ne futtass a háttérben, és a böngésződben se legyen más tab (lapfül) megnyitva.

4. Amennyiben továbbra is technikai problémáid akadnak kérjük ctrl+f5, vagy Ctrl+Shift+R gombkombinációk megnyomásával frissítsd böngésződet.

Semmiképpen sem optimális megoldás, de esetleg próbáld ki még azt is, hogy a video jobb alsó sarkában található fogaskerék (beállítások) ikonra kattintva alacsonyabbra veszed a képfelbontási minőséget, így egy lassabb internetkapcsolaton is élvezhető a videó.

Természetesen tudjuk, hogy ez sem a legideálisabb megoldás! Korunk internet központú világa még sok sebből vérzik, ami az ilyen jellegű streamelt tartalmakhoz használt hardware-k és software-k bonyolult kompatibilitási ütközéseivel függ össze. (Javasoljuk, hogy indíts el egy sebességtesztet (pl.ezt: http://www.szelessavindex.hu/) és az itt kapott eredményeket küldd el nekünk, ha továbbra is problémába ütközöl.)


A streaming szolgáltató mindig igyekszik a leterheltség  és az infrastrukturális kondíciók tükrében a legoptimálisabb felbontásban továbbítani a jelet, sőt, órán belül is változtatja, optimalizálja azt. Néha azonban - dacára annak, hogy a felhasználó oldalán akár kiváló minőségű internet szolgáltatás áll rendelkezésre, mégsem választja - "biztonsági játékot játszik" - a lehetséges legjobb felbontást. Amennyiben tehát az élő edzés során gyengébb képminőséget tapasztalsz, érdemes megpróbálnod manuálisan jobb minőségűre állítani, ez többnyire beválik. A videólejátszó jobb alsó sarkában található kis fogaskerékre kattintva felugranak a választható lejátszási minőségek. Alapesetben ez "Auto" állásban található, de te átállíthatod a legjobb minőségű "1080"-ra, ez felel meg az általunk sugárzott Full HD minőségnek. (Fontos azonban itt megjegyezni, hogy ez akkor és csak akkor jelenthet jó megoldást, ha a te internet hozzáférésed kiváló minőségben, szélessávban működik!)

A "Kedvenceim" menü segítségével összeállíthatod azon edzések, vagy egyéb tartalmak listáját, amelyeket jobban kedvelsz a többi videónál, vagy meg akarsz nézni a közeljövőben. Ha valamelyik videót fel szeretnéd venni a kedvenceid közé, kattints a hozzá tartozó nézőkép alatti kis csillag ikonra, vagy már a lejátszási oldalra belépve, a "Videó lejátszása" gomb jobb oldalán megtalálható legördülő menüben válaszd ki a "Kedvencekhez" lehetőséget! A listát bármelyik eszközödön korlátlanul bővítheted. A kiválasztott videók a kedvenceid listájában maradnak mindaddig, amíg el nem távolítod őket.

A video.beresalexandra.hu oldal hangsúlyt fektet a felhasználók jogainak védelmére. Adatkezelési szabályzatunk mindenki számára hozzáférhető a honlapon.

Nem, ezek a videók szerzői jogi védelem alatt állnak, csak online megtekinthetőek.